Uitdeuken Zonder Spuiten.

Uitdeuken zonder spuiten bij Autoschade Feenstra joure

Per ongeluk uw fiets tegen de auto laten vallen?  Wellicht met uw winkelwagentje tegen de auto gelopen? Een techniek die steeds vaker toegepast wordt binnen de autoschadebranche is het zogenoemde Uitdeuken Zonder Spuiten of ook wel Uitdeuken Zonder Lakschade. De techniek is bijzonder goed geschikt om kleine beschadigingen als gevolg van bijvoorbeeld parkeer- of hagelschade volledig weg te werken. De enige voorwaarde is dat de deuk niet al te groot is (ongeveer ter grootte van een twee euro muntstuk) en er geen lak is weggesprongen (lakschade) want in dat geval dient er alsnog gespoten te worden.

Werkwijze Uitdeuken Zonder Spuiten

Allereerst wordt het deukje opgespoord met behulp van strijklicht, hiermee worden schaduwen en randen beter zichtbaar. Uitdeuken Zonder Spuiten wordt daarom altijd binnenshuis gedaan. Zodra het deukje gevonden is wordt bepaald hoe deze het beste verwijdert kan worden, in sommige gevallen moeten er delen gedemonteerd worden.

Wanneer dit gebeurd is, wordt het deukje langzaam terug gedeukt. In het jargon noemen ze dit “uitmasseren”, dit is buitengewoon nauwkeurig werk wat met veel beleid gedaan dient te worden. Indien dit onjuist uitgevoerd wordt bestaat namelijk de kans dat de lak scheurt of dat er juist een bult ontstaat, doe dit dus niet zelf.

Zodra deze werkzaamheden uitgevoerd zijn is het deukje voor 100% verdwenen. Met een speciale lamp wordt nogmaals het resultaat gecheckt en de eventueel gedemonteerde delen worden weer teruggeplaatst.

Uitdeuken Zonder Spuiten kent diverse voordelen;

  • De techniek is heel snel en uitermate effectief;
  • Vriendelijk voor het milieu aangezien er geen plamuur en lak gebruikt wordt;
  • Er bestaat geen kans op kleurverschil omdat er niet gespoten wordt;
  • En niet te vergeten; een fikse kostenbesparing van gemiddeld vijftig procent!

Benieuwd of uw beschadiging in aanmerking komt voor Uitdeuken Zonder Spuiten? Kom gerust (geheel vrijblijvend) eens langs bij Autoschade Feenstra of neem contact met ons op!