Duurzaam Repareren.

Autoschade Feenstra is duurzaam!

Milieuverantwoord repareren heeft bij Autoschade Feenstra altijd al hoog in het vaandel gestaan. Wij kunnen dan ook met gepaste trots melden dat wij als een milieuverantwoord schadeherstelbedrijf gecertificeerd zijn door de stichting Duurzaam Repareren. We vinden het erg belangrijk dat het milieu zoveel mogelijk ontzien wordt en doen dan ook ons uiterste best om het milieu zo weinig mogelijk te belasten.

Wat betekend deze certificering?

De “Duurzaam Repareren” certificering wordt toegekend aan schadeherstelbedrijven die alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen hebben genomen om het milieu te ontzien. Dit geldt in het bijzonder voor de reparaties, het onderhoud en het schadeherstel van motorvoertuigen. Wij dragen hier aan bij door al onze producten in te kopen bij erkende, milieuverantwoorde leveranciers welke het gebruik van milieubelastende bestandsdelen zoveel mogelijk ontzien. Wij letten onder andere op;

  • Het hergebruik van onderdelen;
  • Het gebruiken van duurzame producten zonder milieubelastende bestandsdelen;
  • Milieuvriendelijke alternatieven zoals watergedragen lakken en afbreekbare oliën;
  • Het uitvoeren van milieuvriendelijke herstelprocessen;
  • Het verantwoord scheiden en verwerken van stoffen en restmaterialen;
  • Inzetten van zuinige vervangende voertuigen (A- en B-label).

U heeft bij Autoschade Feenstra altijd de keuze om voor een milieuvriendelijke reparatie te kiezen. Wij gebruiken dan zoveel mogelijk gebruikte onderdelen en herstellen onderdelen met lichte beschadigingen zodat deze niet vernieuwd hoeven te worden. Op deze wijze komen we tot hetzelfde eindresultaat, met minder belasting voor het milieu! Vaak scheelt dit voor u ook nog in de portemonnee omdat gebruikte onderdelen vaak aanzienlijk voordeliger zijn dan nieuwe onderdelen.

De certificering stelt u als consument in staat om duurzaamheid in uw keuze voor een schadeherstelbedrijf te betrekken.

Kiest u voor Autoschade Feenstra, dan kiest u milieubewust, u kiest voor een duurzaam bedrijf!

Meer over de stichting Duurzaam Ondernemen kunt u hier lezen. Op de website van de stichting Duurzaam Ondernemen kunt u ons gemakkelijk vinden onder “Kies Duurzaam”.

Duurzaam Repareren